BLOG

05.04.2016

6 značajki koje ističu Pakoštane na karti

1. Centar spajanja  planine  s riječnim slivom i otočnim arhipelagom. Posebnost same Pakoštanske regije ističe se već pri samom pogledu na kartu. Smještena je u srcu trokuta prirodnih ljepota koje čine NP Paklenica, NP Krka te NP Kornati. Okružena zaštićenim  prostorom posebne ljepote i dobre prirodne očuvanosti u kojima obitavaju biljke i životinje zauzima posebno mjesto na karti. Ako se spremate za veliko istraživanje prirodne raznolikosti ovoga kraja, tada je Pakoštane pravi izbor za Vas.

6 značajki koje ističu Pakoštane na karti 6 značajki koje ističu Pakoštane na karti 6 značajki koje ističu Pakoštane na karti

2. Etno-gastro užitak. Doživite jedinstvenu prezentaciju autohtonih običaja, jela, slastica i pića. Riječ je o ljetnoj manifestaciji  pod imenom „Materine užance“  koja je posvećena pakoškoj ženi odnosno majci i njezinim običajima tijekom prošlosti. U starom dijelu Pakoštana, u ambijentu malenih kamenih ulica možete osjetiti duh prošlosti, probati tradicionalna jela pravljena po starim receptima poput brudeta, bakalara, pršuta, domaćeg sira s maslinovim uljem, fritule, ušećerene bademe i mnoga druga. Sve je popraćeno starim napjevima, klapskom pjesmom i dobrom kapljicom domaćeg vina.

6 značajki koje ističu Pakoštane na karti

3. Povijesni spektakl „Vitezovi Vranski“. Upoznajte bogatu povijest lokalnog stanovništva na originalan način. Svake godine na rasporedu su razni igrokazi, viteški turniri, prezentacija starih zanata, predočavanje povijesnih događaja u živo. Ništa vas tih dana neće ostaviti ravnodušnim. Zakažite svoj susret sa srednjovjekovnim pukom, vitezovima, žonglerima, siromasima, upoznajte ondašnje običaje i ponesite sa sobom najbolji suvenir - doživljaj. Povijest nikad nije bila zanimljivija nego u danima Vitezova Vranskih.

4. Raznolikost obalnog područja za svačiji ukus. Bilo da tražite šljunčanu plažu, pješčanu, plažu sa uvalama, prilagođenu za djecu sa plitkom vodom, plažu sa sjenom od borova, mirne uvale ili plaže sa barovima, sve možete naći na jednom mjestu- u Pakoštanima.

5. Mještani kao srdačni domaćini.  Osmjeha, susretljivosti, dobrog raspoloženje ovdje ne nedostaje. Svi se smiju isto na svim jezicima, smijeh je ono što nas povezuje, čini sličnima, a stručnjaci kažu i liječi. Ljetovanje u Pakoštanima zasigurno će Vam izvući osmjeh na lice.

6. Weekend triathlon event. Od ove godine u suradnji sa Plivačkim Klubom „Dupin“, Pine Beach po prvi put povodom otvaranja nove turističke sezone, organizira triatlon koji će trajati od 04.-05.lipnja, 2016.godine. Dobro se pripremite, vježbajte, pratite novosti o budućim događanjima na našoj Facebook  stranici, a prijavu na event možete napraviti na stranici www.pkdupin.hr.

USLUGE