BLOG

18.12.2014

All inclusive ljetovanje uz nove gastronomske užitke

Davne 1960. godine, slavni pustolov i prvak vaterpola Gerard Blitz, očaran Pakoštanima, odlučio je podignuti prvo turističko naselje u sklopu Club Mediterranee.  U slavnu prošlost ovog naselja, idealno smještenog između Zadra i Šibenika, tako je utkana impresivna priča o brojnim posjetiteljima koji su pohodili naselje učinivši ga dijelom kulturnog identiteta Pakoštana. Posjetite ovu impresivnu fotogaleriju i doznajte sve o kulturi turizma na ovim prostorima koja se gradila više od pola stoljeća.  Zanima li vas pak doznati više o o turizmu i provodu u Clubu Mediterranee u Pakoštanima davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća,pogledajte ovaj šarmantni film.

Kako se u vrhunskoj kreaciji uvijek skriva tajni “sastojak” koji je čini neodoljivom, tako i Pine Beach Pakoštane svoj tajni recept zadovoljstva brojih gostiju čuva u tradiciji svoje kuhinje i restorana.  Mnogo naših kuhara radilo je za Club Med po čitavom svijetu (Grčka, Tunis, Maroko, Meksiko), donijevši sa sobom najbolja iskustva kulinarskih kultura koja su kroz godine prenosili na svoje mlađe kolege. Restoran je kroz povijest Pine Beacha bio mjesto raznih zabavnih programa, a posebno je zanimljivo da se desetljećima tamo slavio i poznati francuski blagdan 14 Julliet, pad Bastille.

Robinzonski turizam, aktivni odmor, tradicionalna mediteranska gastro ponuda i all inclusive koncept temeljne su odrednice koje su kroz desetljeća privukle brojne goste. Fotoalbumi diljem svijeta čuvaju uspomene na obiteljska ljetovanja u Pakoštanima, a najljepše je od svega što se tradicija dolaska kod nas njeguje kroz više generacija. U Pine Beachu se tako na najljepši način stvorila fuzija  tradicije i prošlosti sa kvalitetom budućnosti kroz stalni razvoj ovog prekrasnog naselja.
U skladu sa takvim vrijednostima i željom da se gostima uvijek pruži bolje i više, ponosno možemo najaviti izgradnju novog restorana i kuhinje u Pine Beachu!

Spremajući se u veliku investiciju izgradnje nove kuhinje i restorana koji će svoja vrata otvoriti za sezonu 2015., pomno osluškujući želje naših gostiju kojima je all inclusive iskustvo ponajprije vezano i za gastronomske užitke, novi restoran dodatno će poboljšati uslugu koja je za Pine Beach svih ovih godina bila  doista impresivna: u sezoni restoran posjeti oko 11.000 gostiju, a pripremi se u prosjeku oko 285.000 obroka!

Koliko je značajno mjesto restorana u povijesti naselja i životima naših djelatnika govori i činjenica da je za “kulisu” tradicionalne grupne fotografije svih naših zaposlenika, kao svojevrsni pozdrav od sezone 2014. odabrano upravo mjesto ispred starog restorana uz kojeg su vezane tolike uspomene i iskustva. Često u našem restoranu rade članovi iste obitelji  iz Pakoštana i okolice, što je najbolji primjer koliko ovaj objekt, kao i cijelo naselje, živi sa lokalnom zajednicom. A njihov trud ne prolazi nezapaženo! Ove je godine Jere, naš šef kuhinje, tako dobio i posvetu naših gostiju iz Češke za „uslugu sa osmijehom :) i ogroman trud“ u vidu zahvale i crteža na restoranskoj salveti:).

Novi restoran, koji se upravo gradi na mjestu starog i za koji smo sigurni da će kroz vrijeme stvoriti nove priče za buduće generacije, imat će 1.270 sjedećih mjesta a o gostima će brinuti oko 20 konobara te 45 zaposlenika kuhinje.
Dio novog restorana bit će i velika, multifunkcionalna dvorana koja će biti spremna ugostiti nove kreativne projekte našeg animacijskog programa, a tu bi svoje mjesto u budućnosti mogli naći seminari, radionice, kino večeri, kao i  dodatni sadržaji za djecu našeg Mini kluba.

Novi restoran bit će jedan od najvećih i najmodernijih u Hrvatskoj. Kvaliteta usluge podići će se na još višu razinu obzirom da će kuhinja biti opremljena najkvalitetnijom tehnologijom za pripremu hrane pa će tako naši gosti uživati u najfinijim okusima autentičnih mediteranskih namirnica.  Naše će osoblje kroz kulinarske radionice u svom kulinarskom studiju "Majstor Kuhar", te u našoj novoj kuhinji, dodatno educirati hrvatski akademik kulinarstva chef Branko Ognjenović.  Kompletan restoran i kuhinja će pratiti HACCP sustav - sustav kontrole sigurnosti hrane u svim fazama procesa njene proizvodnje i distribucije.
Oslanjajući se na višegodišnju tradiciju, iskustvo i znanje naših kuhara, na temeljima nepresušnog izvora kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda iz Ravnih kotara koje ćemo svakodnevno pribavljati za naše goste, još više će doći do izražaja punina gastronomske kreacije koju ćemo u budućnosti moći priuštiti našim gostima.

Pine Beach Team

All inclusive ljetovanje uz nove gastronomske užitke All inclusive ljetovanje uz nove gastronomske užitke All inclusive ljetovanje uz nove gastronomske užitke

 

USLUGE